Solliciteren in Corona-tijd… hoe gaat dat bij ATS Teconomy? Lees hier de ervaring van een kandidaat:

Wat ik zelf als heel prettig heb ervaren aan de manier waarop jij communiceerde met mij als sollicitant, is je hele persoonlijke benadering! Je belt even om een gesprek aan te kondigen. Gebruikt in de mail termen als “succes met je gesprek”, “je gesprek zal zijn met mijn collega’s die en die”, ook al zijn dat de CEO en het Leadership van het bedrijf. Dat draagt echt bij aan dat laagdrempelige familiegevoel van ATS en je eigen gevoel dat je daar graag een onderdeel van wilt zijn. De CEO die je nog schrijft, “wat fijn dat je de ATS familie komt versterken!”. En het zit ‘m ook in die leuke details, dat als je voor de eerste keer binnenkomt, er een persoonlijk scherm hangt met “Welkom en veel succes!”

Verder is iedere mailwisseling met jou steeds heel zorgvuldig geweest. Je hield me steeds goed op de hoogte, ook als er wat veranderde.

Daarna ging het proces online verder. Voor iedereen bij een sollicitatiegesprek vast even wennen. Maar fantastisch hoe naadloos dat dan eigenlijk toch over gaat. De online gesprekken waren prettig. Op tijd. Goede verbinding. Het ATS logo op de achtergrond. Uiteraard gaat er niks boven persoonlijk contact, maar als het dan niet anders kan, gewoon helemaal prima. Je ziet dat voor ATS remote werken al veel vanzelfsprekender is, dan het voor veel andere bedrijven zal zijn.

Wat ik ook als bijzonder heb ervaren is de online assessment die jullie gebruiken. Ik heb zelf alleen ervaring, als kandidaat en vaak als opdrachtgever, met de bekende bureaus die assessments afnemen. En als je dan ziet hoe dit online assessment in zo’n hele korte tijd een behoorlijk accuraat beeld van de kandidaat weet te geven. En een beeld wat op veel fronten overeenkomt met assessments waar je anders een hele dag voor onder de pannen bent en waar een hele gepeperde rekening aan hangt. Dan is dit echt indrukwekkend. Het kan dus ook gewoon prima online!